Koondise edu: millist rolli mängisid selles Levadialased? Täna uus mängupäev!

11. oktoobril kohtus Eesti meeste A-koondis kodus Aserbaidžaaniga. Külalisvõistkonda võideti 3:1. Juba täna, 14. oktoobril mängib koondis taas kodus, sel korral Rootsi vastu!

Kohtumine Aserite vastu

Eelmise nädala reedel alustas Rahvuste liiga kohtumises Aserite vastu kolm FCI Levadia mängijat: Mihkel Ainsalu, Michael Schjønning-Larsen ning Ioan Yakovlev. Juba 29. minutil sekkus Paskotši vigastuse tõttu ka neljas Levadialane – Rasmus Peetson.

Kui esimese poolaja esimene pool näitas tugevat võitlust mõlemalt poolt ning Eesti ja Aserite võitluse võis justkui võrdseks lugeda, siis esimese poolaja teises pooles hakkas juhtuma. Kolm minutit peale Peetsoni sekkumist ehk 32. minutil jõudis pall Anieri söödust Yakovlevini, kes tegi puhta töö – väisas mööda viimasest kaitsepositisooni mängijast ning ka vastaste väravavahist ja lõi oma debüütvärava koondise eest! 1:0.

Esimese poolaja lõpp oli aga vägev. Aserid muutusid peale Eesti esimest väravat veel näljasemaks. 45+1. minutil skoorisid nad vastu. Sedapuhku aga penaltist. 1:1 tablool aga kaua ei püsinud. Koondis lõi kohe järgmisest kontrarünnakust värava, kui Ioan Yakovlev andis palli kasti, kust selle suunas edasi värava alla Rocco Robert Shein. Sheini söödu pani väravasse Vlasiy Sinyavskiy! Poolajapausile mindi 2:1 eduseisult.

Teine poolaeg ei kulgenud sugugi sündmustevaesemalt: tekitati ohtlikke olukordi, korjati kollaseid kaarte ning asuti hoolega vahetuste kallale. Kui esmapilgul tundus, et Eesti üritab 2:1 edu pigem lihtsalt säilitada ja kaitses head tööd teha, siis 71. minutil tõestati meile vastupidist. Eesti skooris taas – 3:1! Keskväljavõitluse võitis meie Mihkel Ainsalu ja andis söödu Rocco Robert Sheinile, kes vajutas palli karistusalajoonelt aserite väravasse.

Meeskond andis Eesti rahvale kauaoodatud võidu ja Levadialased andsid sellele võidule tugeva panuse.

Kohtumine Rootsi vastu

Kodus tunnistati ilusat 3:1 võitu Aserbaidžaani üle, kuid juba täna ootab mehi eest uus Rahvuste Liiga kohtumine, kui võitlustulle astutakse taas Rootsi vastu. Viimati kaotati Rootsile 0:3.

Soovime Levadia meestele ning kogu koondisele edu selle aasta viimases kodumängus!

Foto: Katariina Peetson / jalgpall.ee

‭+372 520 8686 ‬
‭+372 568 43537‬

Mängime koos, võidame koos!
Registreeri oma laps FCI Levadiasse
ja süüdake nende kirg jalgpalli vastu!