Algkoosseisu debüüdi kirja saanud Daniel Luts: loodaks see hooaeg Premium liigas jala valgeks saada

Pühapäevane Premium liiga kohtumine Nõmme Kaljuga oli eriline FCI Levadia 18-aastasele kasvandikule Daniel Lutsule, kes sai kirja algkoosseisu debüüdi koduses kõrgliigas.

1:0 võidumängus sai Luts kokku kirja 61 mänguminutit, jäädes selle aja jooksul silma mitme ilusa liigutusega. Kuidas noormees aga ise oma esituse kokku võtaks ja milline on olnud tema teekond Levadia esindusmeeskonna juurde? Tegime sel puhul Danieliga lühikese usutluse.

Daniel, palju õnne algkoosseisu debüüdi puhul Premium liigas! Kuidas pühapäevase mängu ise kokku võtaksid? Paistab, et tundsid end väljakul mugavalt ning koht algkoosseisus jalga värisema ei võtnud?

Eks ikka alguses jalg veidi värises, aga kui teed paar head puudet või annad paar söötu saad juba mängu rohkem käima. Ja sellega koos tuleb ka enesekindlus palliga. Arvan, et sain lõpuks hästi hakkama ning tundus, et treenerid olid ka rahul.

Pühapäevasele mängule eelnes sul ka edukas periood U19 koondisega, kus Eliitringi pääsesite. Lõid ise seal ka värava. Mis Poolas toimunud valikturniiril edu valemiks oli ning aitas seal saadud emotsioon ehk ka mängus Nõmme Kaljuga kaasa?

Ma arvan meie edule aitas kaasa see, et tiimisisene atmosfäär oli väga hea ning saame kõik seal omavahel väga hästi läbi. Eks see värav ja üleüldine edukas turniir andis kindlasti suure motivatsiooni boosti ning enesekindlust juurde.

Vaadates sinu mängijaprofiili jalgpall.ee lehel, jääb silma, et esimesed ametlikud mängud on sul kirjas 2018. aastast, kui olid juba 14. Enne seda käisid 2018. aasta märtsis hoopis käsipalliga välismaal testimas. Kuidas see üleminek 14-aastaselt kahe ala vahel toimus? Tavaliselt alustatakse jalkatrennide- ja mängudega oluliselt varem.

Alustasin jalkaga tõesti pigem hilja, aga enne seda tegelesin judo ja käsipalliga. Jalgpalli kutsusid mind mu eelmised klassivennad ning kuna väiksena jälgisin jalkat ja mängisin Fifat, siis tegelikult on mulle jalgpall ikka väiksest peale meeldinud. Käsipalliga õnnestus tõesti käia ühe Taani tiimi juures treenimas.

2018. aasta märtsis kerkis Luts esimeseks HC Tallinna kasvandikuks, kes käis Taani tippakadeemias Mors-Thy testimisel. Paar kuud hiljem tegi ta aga debüüdi hoopis Levadia U15 meeskonna eest. Foto: HC Tallinn

Tänavu veebruaris käisid välismaal testimisel aga juba jalgpalliga. Täpsemalt Itaalias, SPALi U18 ja U19 meeskondade juures – kuidas sealne periood läks ning mis tagasisidet said?

SPAL-is testimine oli minu jalgpallikarjääri esimene ning nägin seal, kui professionaalsed on sealsed noormängijad ning kuidas elu üldse akadeemiates käib. Tagasiside osas meeldis neile minu tehnika ja mängust arusaamine, kuid füüsilisest poolest jäi pisut puudu.

Lõpetuseks – mis võiksid sinu hinnangul nii meeskondlikud kui isiklikud eesmärgid hooaja lõpuks olla? On sul Nikita Andreeviga ka rohkem juttu olnud sinu rollist esindusmeeskonnas?

Kindlasti peame tiimiga andma endast igas mängus maksimumi. Ise loodan äkki see hooaeg ka jala valgeks saada. Pole veel peatreeneriga täpsemalt rääkinud, mis plaanid järgmisteks mängudeks on, aga loodan ikka veel platsile saada.

FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner