FCI Levadia mängijad koondises | U19 Eliitringis, A-koondis C-divisjonis

Enne kui see nädalavahetus liigamängude juurde naaseme, vaatame üle, kuidas läks FCI Levadia mängijatel erinevate rahvuskoondiste juures.

Eesti vutisõprade jaoks vägagi rõõmustava tulemusega sai hakkama U19 koondis, kes suutis Poolas toimunud EM-valikturniiril alistada Itaalia (2:0) ning Bosnia ja Hertsegoviina (3:2), pääsedes seeläbi Eliitringi!

FCI Levadia mängijatest kuulusid U19 koondise koosseisu Daniel Luts ja Artur Sakarias. Luts oli sealjuures täpne ka eilses 3:2 võidumängus Bosnia ja Hertsegoviina vastu, lüües 86. minutil tabloole 2:2 viiginumbrid! Edasipääsu taganud värava lõi kohtumise üleminutitel Egert Õunapuu. Eliitringi kohtumised peetakse 2023. aasta kevadel.

Eesti A-koondise juures viibis lõppenud koondiseaknas 4 Levadia mängijat – Karl Andre Vallner, Rasmus Peetson, Artur Pikk ning Robert Kirss. Kui 23. septembril alistati koduplatsil 2:1 Malta, siis esmaspäeval, 26. septembril, teeniti võõral väljakul San Marino üle suur 4:0 võit. See tähendas, et D-divisjon läbiti täiseduga ning Eesti tõusis tagasi C-divisjoni! Levadia mängijatest käis Robert Kirss väljakul mängus Maltaga, sekkudes platsile 90. minutil.

Eesti U17 koondis, kuhu kuulus kolm levadialast (Oscar Pihela, Aleksei Tšernjakov ja Maksim Laskov), suutis Usbekistanist naasta kahe maavõistluse võiduga (3:2 vs Usbekistan U17, 2:0 vs Bunyodkori akadeemia U17). Järgmisena ees ootab neid ees EM-valikturniir Rumeenias, kui 26. oktoobrist kuni 1. novembrini minnakse lisaks võõrustajatele vastamisi Taani ja Belgia eakaaslastega.

Tadžikistani A-koondisesse oli kaasatud aga meie suvine täiendus Rustam Soirov. Tema suutis koondisekaaslastega teenida “King’s Cup 2022” nimelise turniiri võidu. Kui poolfinaalis alistati 2:1 Trinidad ja Tobago, siis finaalis mängiti penaltiseerias üle Malaisia. Otsustava penalti realiseeris sealjuures just Levadia mängija Soirov!

Rustam Soirov FCI Levadia särgis. Foto: Katariina Peetson

Aserbaidžaani U21 koondise kutse teenis omakorda välja meie poolkaitsja Murad Velijev (alumisel pildil). Aserbaidžaani U21 koondisel seisid vastavalt 24. ja 27. septembril ees sõprusmängud Aserbaidžaani kõrgliigaklubi Shamakhi FC-ga (2:3 kaotus) ja Moldova U21-ga (0:0 viik). Mängus Moldovaga kuulus Velijev ka algkoosseisu ning rassis platsil 75 minutit.

Murad Velijev Aserbaidžaani U21 koondise särgis mängimas Moldova eakaaslaste vastu. Foto: affa.az

Foto: U19 koondis Eliitringi pääsemist tähistamas. Autor: Eesti Jalgpalli Liit

FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner