FCI Levadia alustas Premium liigat 5-1 võiduga Tallinna JK Kalevi üle

Premium liiga avamängus võtsime koduväljakul vastu Tallinna JK Kalevi ja suutsime nad 5-1 ülemängida.

Kohtumine algas kohe väga domineerivalt FCI Levadia poolt ja juba 70 sekundi järel kujutas Ernest Agyiri kauglöök Kalevi väravale ohtu, kukkudes aga paar meetrit tagumisest postist mööda. Väravani jõudis aga esimesena Brent Lepistu, kes 20. minutil Mark Oliver Roosnupu hea terava tsenderduse efektselt ühepuutega võrku pani. Seis 1-0.

24. minutil pani väravale löögi Roosnupp ja sellele pani kavalalt kanna vahele Zakaria Beglarišvili, kes lõi seisuks 2-0. Sellisel seisul ka vaheajal mindi.

Teisel poolajal jätkus samasugune mäng, domineeriv ja pallivaldav nagu FCI Levadial kombeks. Ainult 10. minutit teisest poolajast mängitud, lõi Ernest Agyiri seisuks 3-0. Ghanalane pani kalevlaste poolt kehvalt klaaritud palli tugeva löögiga ette võrku.

68. minutil lõid kalevlased ühe värava tagasi, kui Maximilliano Uggé õnnetust rikošetist pall Vallneri püüdmatult ristnurka kukkus. 3-1.

Robert Kirss, kes vahetusest Liliu asemel väljakule tuli, kasutas ründajale omaselt kalevi väravavahi Raideri koleda eksimuse kiirelt ära, võttes väravavahil palli jala pealt ära ning lüües seisuks 4-1.

Lõppsõna oli vahetusest sekkunud Frank Liivakul, kes lõi 90+4. minutil penaltist seisuks 5-1.

Vladimir Vassiljev kohtumise järgselt: “Natukene kripeldab sisselastud värav. Enne oli kõik kontrolli all ja väga positiivne, aga nüüd on natuke kibe maik suus. Tahtsime taga nulli hoida. Rünnakul oli palju momente, oleks võinud isegi rohkem lüüa, aga viiega võib rahule jääda. Järgmine mäng on meil Vaprusega, tänasest on sinna palju kaasa võtta.”

“Sai ilusaks, aga teisel poolajal oleks võinud veel kaks-kolm olukorda ära lüüa. Peame olema sellistes mängudes palju agressiivsemad. Andsime kohati Kalevile liiga palju vabadust palli lükata. Tegelikult ei tohiks neile üldse õhkugi anda, et nad ei saaks ka oma poole peal mängida. Kui paneme nendes komponentides juurde, on kindlasti taga null ja saame rohkem rünnakule keskenduda,” lisas Vassiljev.

“Aga ka need noored poisid, kes peal olid, olid tublid. Näitasid kiirust, Maksim Podholjuzinil ei olnud lihtne nende vastu mängida. Oli näha, et neil on palju potentsiaali. Kokkumängu oli veel vähe. Aga usun, et suveks on tegu väga-väga hea vastasega. Arvan, et nad ei mängi püsimajäämise peale, vaid seitsmendale-kaheksandale kohale,” kiitis Vassiljev Kalevit.

FCI Levadia järgmine kohtumine leiab ees juba sel laupäeval kui Pärnus minnakse vastamisi Pärnu Linnameeskonnaga, kes alustas täna samuti Premium liigat, jäädes 1-3 alla Paide Linnameeskonnale. Kohtumine Pärnu Rehepapi kunstmuruväljakul algab 17:00. Kohtumisest teeb otseülekande Soccernet.ee

Kohtumine järelvaadatav siit: https://www.youtube.com/watch?v=vY4CFZfbk1o

Protokoll:

1. märtsil kell 18.00 Sportland Arenal

Tallinna FCI Levadia – Tallinna JK Kalev 5:1 (2:0)
20
. Brent Lepistu, 26. Zakaria Beglarišvili, 55. Ernest Agyiri, 87. Robert Kirss, 90+5. pen. Frank Liivak – 72. Mark Mälksoo

Väravasöödud: 20., 26. Mark Oliver Roosnupp, 55. x, 87. x, 90+5. Ilja Antonov – 72. Hugo Palutaja
Hoiatused: 90+4. Marek Kaljumäe
Mänguolud:  +6, päikesepaisteline ilm, kunstmuru heas seisukorras
Pealtvaatajaid: 153
Peakohtunik: Kevin Kaivoja
Abikohtunikud: Jaan Roos, Risto Eelmaa
Neljas kohtunik: Jagnar Jakobson

Levadia: Karl Andre Vallner, Maksim Podholjuzin, Maximiliano Ugge, Milan Mitrovic, Brent Lepistu, Marko Putincanin, Artur Pikk (71. Karl Rudolf Õigus), Ernest Agyiri (62. Frank Liivak), Zakaria Beglarišvili (71. Ilja Antonov), Mark Oliver Roosnupp (85. Artjom Komlov), Liliu (62. Robert Kirss).
Varus: Artur Kotenko, Frank Liivak, Markus Jürgenson, Robert Kirss, Murad Velijev, Nikita Vassiljev, Artjom Komlov, Karl Rudolf Õigus, Ilja Antonov.

Kalev: Stiven Raider, Hugo Palutaja, Valerii Stepanenko, Tanel Tamberg (82. Alexander Kapitan Bergman), Mikk Johannes Siitam, Marek Kaljumäe, Daniil Petrunin (66. Mark Mälksoo), Reinhard Reimaa, Vadim Mihhailov (46. Foday Trawally), Ramol Sillamaa (59. Taavi Jürisoo), Hannes Anier (59. Kaspar Laur).
Varus: Maico Rimmel, Alexander Kapitan Bergman, Kaspar Laur, Ioan Jakovlev, Taavi Jürisoo, Foday Trawally, Mark Mälksoo, Georg Pank.

Foto: Katariina Peetson/FCI Levadia

FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner