Eesti koondis kaotas Põhja-Iirimaale 0:1, Robert Kirss tuli vahetusest väljakule

Täna, 5. septembril pidas Eesti koondis A. Le Coq Arenal maavõistluse Põhja-Iirimaaga ning pidi vastase viimase veerandtunni tabamusest vastu võtma napi 0:1 kaotuse.

FCI Levadia ründaja Robert Kirss tuli vahetusest väljakule 80. minutil. Karl Andre Vallner ja Rasmus Peetson istusid varumängijate pingil.

Eesti asus mängu kontrollima juba kohtumise algfaasis ning võimalusi avaväravani jõudmiseks oli mitmeid. Neist kõige ohtlikum leidis aset 38. minutil, kui Konstantin Vassiljev toimetas lühidalt lahti mängitud nurgalöögi järel palli Vlasiy Sinyavskiyle, kelle pealelöök lendas aga väravaraamidest veidi mööda. Vaheajale siirduti 0:0 viigiseisus.

Kuigi kontroll mängu üle oli valdavalt eestlaste käes ka teisel poolajal ning põhjaiirlaste rünnakud liigselt ohtu ei kujutanud, jõudsid külalised 75. minutil siiski sihini. Põhja-Iirimaa rünnakuga liitus teisest lainest vahetusest sekkunud kaitsja Shane Ferguson, kes pääses kaugelt löögile ning pall maandus eestlaste väravavõrgus. Põhja-Iirimaa koondisele avaldati tugevat survet, ent viigiväravani sel korral ei jõutud.

Eesti koondist ootab järgmine kohtumine ees kolmapäeval, 8. septembril, kui 2022. aasta MM-i valikturniiri raames minnakse võõrsil vastamisi Walesiga. Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 21.45 ning otsepildis saab omadele kaasa elada ETV2 vahendusel.

Foto: Jana Pipar/Jalgpall.ee

FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner