Tunne meid: Artur “Archie” Kotenko

Seekord tutvustame Teile meest, kes on FC Levadias veetnud kaks aastakümmet – meie tänast esindusmeeskonna väravavahti ja FC Levadia Jalgpallikooli väravavahtide treenerit Artur Kotenkot.

2001. aastal oli Kotenko veel FC Maardu meeskonna noor esikinnas, kelle läbimurdeks kujunes 2002. aasta suvine UEFA Intertoto karikasarja kohtumine Portugali klubi UD Leiria vastu. Seoses toonase poolakast esikinda Damian Jaroszewski vigastusega pidi Kotenko võõrsil vastu astuma meeskonnale, kelle tüüri juurest oli äsja lahkunud Jose Mourinho, juhtides oma uue tööandja FC Porto vaid kaks aastat hiljem UEFA Meistrite Liiga võiduni.

Kotenko tegi Portugalis mehise partii, tänu tema tõrjetele lõppes kohtumine 0:1 kaotusega. Hiljem leidis kinnitust tõsiasi, et vastaste poolel osales registreerimata mängija, mistõttu pöördus kaotus hoopis tehniliseks võiduks!

Aastatel 2002-2007 võitis Kotenko FC Levadia koosseisus kolmel korral Eesti meistritiitli ja karika. Eestist lahkumise järel mängis ta Norra, Küprose, Aserbaidžaani, Soome ja Valgevene klubides. 2017. aastal liitus Kotenko kaheks hooajaks JK Narva Transiga, alustades samal ajal FC Levadia Jalgpallikooli väravavahtide treenerina. 2019. aasta alguses sai Kotenkost taas FCI Levadia esindusmeeskonna mängija.

Esindusmeeskonna värava kaitsmise kõrvalt jätkab Kotenko noorte väravavahtidega ning võib kindlalt väita, et teda ootab ka sellel alal silmapaistev karjäär: Archie kasvandike, nende vanemate ja teiste noortetreenerite rahulolu tasu on jätkuvalt kõrge ning poiste-tüdrukute oskused aastatega silmnähtavalt arenenud. Alati heatujulise ja lõbusa, ent samas täpse ja nõudliku treenerina on Artur noortele kollkipritele suureks eeskujuks.

Milline on aga Artur inimesena ning mida tal on meenutada selle pika karjääri jooksul? 10 küsimust ja 10 vastust Arturist on Teie ees:

Kuidas Sinust sai FC Levadia Jalgpallikooli väravavahtide treener? Aastal 2017 tuli pakkumine klubi poolt olla noorte väravavahtide treeneriks, millise ma hea meelega vastu võtsin.

Esimene töökoht üldse? Profijalgpallur ja hambatehnik, õnneks valisin profijalgpalluri ameti!

Lemmikmängijad maailmas? Iker Casillas, Lev Jašin, Vitoldas Čepauskas.

Naljakas seik, mida teised Sinust ei tea? Mingi saladus peab olema!

Kõige meeldejäävam hetk seni Levadias? UEFA Cupi mängud Newcastle Unitedi vastu 2006. aastal.

Lapsepõlve unistuste töökoht? Tahtsin saada kosmonaudiks.

Hommiku või õhtu inimene? Hommiku inimene.

Milliseid spordialasid peale jalgpalli meeldib harrastada? Jäähokit.

Millised on Sinu soovitused noorele jalgpallurile kes soovib saada profiks? Armastage jalgpalli ja andke ennast kõik, siis jalgpall vastab samaga!

Sinu elu moto? Alati!

FOTO: Liisi Troska

FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner
FCI Levadia - Partner